η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Γ. Μαύρου 2– 85132 Ρόδος Τηλ. 2241043689
Ρόδος 6-10-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΜΟΥ

Λόγω της επικείμενης ανάρτησης των επικαιροποιημένων προσωρινών δασικών χαρτών των Δήμων Πάτμου και Σύμης από την υπηρεσία μας, σύμφωνα με το άρθρο 155 (Μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις του Υποκεφ. Α΄) του ν. 4389/16 (ΦΕΚ Α' 94) και κατόπιν της αριθ. πρωτ. 65253/16-9-2016 σχετικής εντολής του Ασκούντος καθήκοντα Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι για τις εκτάσεις των ανωτέρω περιοχών, η υπηρεσία μας πλέον δεν θα εκδίδει πράξεις χαρακτηρισμού κατά το άρθρο 14 του ν. 998/79, όπως ισχύει. Για την ανάρτηση των εν λόγω δασικών χαρτών, αναμένουμε την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.
Επισημαίνουμε ότι οι τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού ή οι βεβαιώσεις, που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία μας, λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη κατά την σύνταξη του δασικού χάρτη, σε αντίθεση με τις μη τελεσίδικες. Για το λόγο αυτό, οι έχοντες «έννομο συμφέρον» που δεν έχουν εφοδιαστεί με πιστοποιητικό περί του οριστικού και αμετακλήτου χαρακτήρα έκτασης (τελεσιδικία) να μεριμνήσουν για τον έλεγχο του περιεχομένου του αναρτηθέντος δασικού χάρτη, ώστε σε περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτήρα των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων, να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Τέλος, στους οικείους Δήμους γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 23 του Ν.3889/2010 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4389/16, που αφορούν στα περιγράμματα των οικιστικών πυκνώσεων, οι τεχνικές υπηρεσίες τους, καλούνται να εφαρμόσουν τα τιθέμενα κριτήρια που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 34844/2016 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 145ΑΑΠ/20-07-2016), από την οποία θα προκύψουν πολύγωνα με ιώδη περιγράμματα, που απεικονίζονται επί κατάλληλου υποβάθρου και διαβιβάζονται στην ΕΚΧΑ Α.Ε., η οποία στη συνέχεια τα αποστέλλει στην οικεία Διεύθυνση Δασών, ώστε να παραμείνουν εκτός της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, έως την εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 3889/2010 όπως ισχύει.
Οι Δήμοι Πάτμου και Σύμης παρακαλούνται να αναρτήσουν το παρόν δελτίου τύπου στον πίνακα ανακοινώσεων των Δημοτικών Καταστημάτων τους και να ενημερώσουν τους δημότες τους για τα ανωτέρω.

07.10.2016. 07:06

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ
Ξεκίνησε άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαϊά πριν από 3 μέρες στο κτίριο του Τελωνείου, όπου στεγαζόταν και το κατάστημα των Αφορολόγητων Ειδών.
Είδη συνεργεία δουλεύουν για την απομάκρυνση των μπάζων, και την όσο γρήγορα γίνεται επαναλειτουργία του Τελωνείου, το οποίο στεγάζεται προσωρινό στο κιόσκι κάτω από το ρολόϊ.
Οι εργασίες ανατέθηκαν σε εργολάβους, κατόπιν μειοδοτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους.
Πιστεύεται, πως μέχρι τα μέσα τέλους Ιουνίου, να έχει παραδοθεί προς χρήση το Τελωνείο, αν οι εργασίες συνεχιστούν με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς.

14.05.2016. 08:09

ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟΦΩΤΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Φωτιά αποτέφρωσε όλο το κτίριο του τελωνείου, που ξεκίνησε κατά τις 1.30 περίπου σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του κτιρίου για άγνωστο λόγο.
Οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και η έλλειψη άμεσης επέμβασης, καθώς και τα ανύπαρκτα μέσα πυρόσβεσης, είχαν ως αποτέλεσμα να ανάψει φωτιά στο παρακείμενο παράθυρο της γωνίας του τελωνείου εσωτερικά, η οποία μεταδόθηκε αργότερα στη στέγη και σε όλο το κτίριο.
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται ανεπαρκή τα πυροσβεστικά μέσα, όταν το αυτοκίνητο του δήμου που χρησιμοποιείται για την πυρόσβεση, προσπαθούσε με σωλήνα διαμέτρου ελάχιστων εκατοστών να σβήσει μια φωτιά που ήθελε μάνικα.
Ούτε αντλία να τραβά θάλασσα είδαμε που θα μπορούσε να επέμβει άμεσα με συνεχή ρήψη νερού, ενώ το πυροσβεστικό, έπρεπε να φεύγει για να ξαναγεμίσει τη μικρή δεξαμενή που είχε.
Ο δήμος πρέπει να ψάξει το θέμα, γιατί ουσιαστικά ήταν απών. Με τέτοια μέσα δε σβήνονται οι φωτιές.
Ευχής έργο ήταν που το κτίριο ήταν απομονωμένο και μοναχικό, διαφορετικά, θα γινόταν όλη η πόλη παρανάλωμα του πυρός.

11.05.2016. 20:11

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


ΣΗΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
O δήμος τοποθέτησε πλαστικούς κώνους απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων σε επιλεγμένα μέρη. Θα αναφερθούμε σε αυτά που είδαμε στο κεντρικό σημείο του λιμανιού στο Γιαλό μέχρι και το τελωνείο.
Όσα αυτοκίνητα είχαν αποφασίσει να σταθμεύσουν, αγνόησαν την απαγόρευση, και πάρκαραν έξω από τους κώνους, στενεύοντας το δρόμο, και δυσκολεύοντας τη διέλευση άλλων αυτοκινήτων.
Υπήρχαν όμως και οδηγοί, που όχι μόνον αδιαφόρησαν και αγνόησαν τα σήματα απαγόρευσης, αλλά πέρασαν και πάνω από αυτά για να παρκάρουν σπάζοντας αρκετά από αυτά, λες και το έκαναν επίτηδες.
Θα βγάζαμε μια φωτογραφία για του λόγου το αληθές, αλλά πιθανόν τη συγκεκριμένη στιγμή, να φωτογραφίζαμε και κάποια αυτοκίνητα, που στάθμευσαν στιγμιαία για κάποια δουλειά, κι έτσι το αποφύγαμε, για να μην τα πάρει και αυτά η μπάλα.

05.05.2016. 14:21

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;Τοποθετήθηκαν σωλήνες μεταλλικοί σαν προστατευτικά στις παραλιακές σκάλες που οδηγούν στη θάλασσα, στο κομμάτι από το ξενοδοχείο Νιρέας μέχρι το Χαράνι.
Οι λόγοι που έγιναν αυτές οι κατασκευές, υποθέτουμε ότι είναι για προστασία.
Τώρα, το τι προστασία, είναι το ζητούμενο. Περισσότερο μας φαίνεται για να τα βλέπουν τα αυτοκίνητα να μην βρεθούν κατά λάθος στη θάλασσα, παρά για προστασία των πεζών.
Όμως, θα παρατηρούσαμε, ότι είναι πάρα πολύ ψηλά και εφ’ όσον έχει αποφασιστεί να μπουν, το μισό ύψος από αυτό που έχουν ήταν αρκετό, ούτε θα φαίνονταν άχαρα, ούτε και θα αλλοίωναν το γνώριμο τοπίο.
Έχουμε ακόμα ενστάσεις για τη μια κατασκευή μετά το ξενοδοχείο Αλίκη.

22.04.2016. 16:59

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map