η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

Η Αννίκα στο ίντερνετ Νο1

«Το Ρηνάκι, η εγγονή της Σεβαστής, που είναι γειτόνισσα της Αννίκας, έρχεται τακτικά με τη γιαγιά της και γειτονεύουν την Αννίκα, και φέρνει μαζί της και το φορητό της κομπιούτερ, και δείχνει κάθε φορά, ότι γράφουν από τη Σύμη στο φέισμπουκ».

- Να έλα μωρή κοράκι μου, είπεν η Αννίκα, στο Ρηνάκι, δείξε μου τίποτε στο μαραφέττι, τε μπου κάμνουν έουτες οι «μελόφιες».
Άνοιξε λοιπόν το Ρηνάκι το κομπιούτερ της και μπαίνοντας στο φέισμπουκ, άρχισαν να παρελαύνουν, φωτογραφίες των υποψηφίων Δημάρχων, των περιφερειαρχών, των συμβούλων και δεν συμμαζεύεται.
- Τε μπουναιν έουτοι και μοστράρουν γούλοι τις μουτσούνες των;
- Είναι για τις εκλογές.
- Καλέ κάομα. Εδώ ήβραν να πουν αυτά που θέλα; Γιατί εμπααίνου στις γειτονιές ακούσου τεμπούχουν α τους πουν οι αθρώποι, μόνο καούντε και λέουν τον εξάψαλμο από το μαραφέττι μοναχοί τους.
Αλλά, εν τους συμφέρει, γιατί α τα κούσου.
Μεκείνη, ε είναι καλέ η τάδε;
- Ναι θεία Αννίκα, εκείνη ναι.
- Και τε μπου κάμνει, κι αυτή σύμβουλάτορας;
- Ναι.
- Γιατί πάει, για να κάμει κόρδα. Μέουτη εν ηξέι α μοιράσει δυό βοδιών άχερο. Γι’ αυτό εθθα πάει ποτές η Ελλάδα μπροστά.
Κι εκείνη εκεί στους ψήφους κατηβαίνει;
- Όχι θεία.
- Ρωτώσε, επειδή κάθε φορά που το φέρνεις το μηχάνημά σου, γούλο μέσα τη θορρώ και τσαμπουνά τα δικά της.
- Λέει καλέ θεία πού πααίννει, τι κάμνει, μαειρεύγει αυτό το φαϊ και βγάλει το φωτογραφία, όταν μπλέκει, δείχτει τα σχέδια, και..
- Α σε ρωτήσω μωρή κοράκι μου, επειδή τη θορρώ, τη μια που μαειρεύγει δείχτει το φαί, την άλλη που πίνει καφέ το ίδιο, όταν πααίνει στον αόπατο, λέει το κι αυτό;
- Γόχι.
- Εέ, με γιατί το παραλείπει αυτό μαθές;
ΣΑΡΑΝΤΗΣ Κ.

21.08.2014. 17:26

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map