η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

Η Αννίκα στο ίντερνετ Νο 3


Το Ρηνάκι, η εγγονή της γειτόνισσας της Αννίκας, το είχε πια καθιερώσει, να έρχεται με το φορητό της κομπιούτερ στο σπίτι της Αννίκας, για να περιεργάζεται και εκείνη τα όσα θαυμαστά έβλεπε στο φεϊσμπούκ.

- Να βάλε μωρή κοράκι μου έουτο το μαραφέττι α δούμε τε μπου κάμνου πάλε αυτές οι γυναικάρες, που ενέχουν άλλη δουλειά, α κορδίτζουνται και να δείχτου τα λούσα τω.
- Να εδώ λέει θεία Αννίκα, είπε το Ρηνάκι – δείχνοντάς της φωτογραφίες – είναι κάτι γυναίκες που πηγαίνουν με τα πόδια στον Πανορμίτη, και τραβού φωτογραφίες.
- Και γιατί τα λέου που πάου; Για να πιάει αυτό που κάμνεις, ενηχρειάτζεται α το διακοινώνεις σε γούλο τον κόσμο. Α παρακαλείς τον Πανορμίτη και να πααίννεις α προσκυνήσεις, χωρίς α λέεις συνέχεια «θωρρείτε με, κάμνω τάξιμο». Εθθάχει μετά καμιά αξία.
- Εδώ θεία Αννίκα, συνέχισε το Ρηνάκι, δείχνει το Μαριουλί και το Μαράκι που κάθονται κάτω από αυτό το άγαλμα.
- Ποιόν άγαλμα; Έχουμε εμείς στη Σύμη τέτοιο πράμα και εν τω ξέω;
- Μα δεν είναι στη Σύμη, είναι σε άλλο μέρος.
- «Θου κύριε φυλακήν το στόματί μου», είπεν η Αννίκα.
- Εδώ, συνέχισε το Ρηνάκι, δείχνει το Βαγγελιώ, το Αννουλί με τους φίλους των, να κάθονται κάτω από τον πύργο του Άιφελ.
- Και πούναι έουτο το πράμα;
- Στο Παρίσι.
- Ε με νημπορώ α μη μιλήσω, α σκάσω. Κοτζέ ξέουμε και πααίννουμε εδώ κι εκεί, και δείχτουμε και φωτογραφίες. Όταν όμως καούντεν εδώ, βαστούν τον Αη Κακόμοιρο και τον ποκλιαμό. Ενέχουμε το ένα, κι ενέχουμε το άλλο. Κι ακό, τρέχουμεν όξω, και βγάλουμε και φωτογραφίες για να τις δει ο κόσμος. Γιατί τις βγάλου; Για να πουν, να πού καούμεττε, για να τζηλέψουμε εμείς που τις θωρρούμε κι ενη μπορούμεν α πάμε; Ε α σιχτίρι πιο…
Σαράντης

03.09.2014. 16:52

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map