η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

ΣΥΝΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΣΥΝΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Πολλές φορές έχουμε θίξει το ίδιο θέμα, αλλά δοθείσης ευκαιρίας, πρέπει να στηλιτεύουμε τέτοια δημοσιεύματα και φήμες, γιατί επιτέλους πρέπει να μάθουμε να περιφρουρούμε τη μόνη βαριά βιομηχανία μας, (τουρισμό) που δεν μας έχει αφήσει να γίνουμε έρμαιο των σημερινών δύσκολων οικονομικών συγκυριών.
Παλαιότερα κάποιοι αλλά και σήμερα, υιοθετούν ανεξακρίβωτες πληροφορίες, δημοσιεύματα και φήμες από ορισμένες ηλεκτρονικές σελίδες, που μεγεθύνουν και παρουσιάζουν με τα μελανότερα χρώματα επικείμενα επεισόδια και εντάσεις με τη Τουρκία, δημιουργώντας σύγχυση και πανικό στον κόσμο.
Μερικοί μάλιστα ανίδεοι και ανεύθυνοι, μη γνωρίζοντας τη δύναμη της πληροφόρησης, και πως τρέχουν τα νέα μέσα στο διαδίκτυο, υιοθετούν και αναπαράγουν τις φήμες, οι οποίες ως συνήθως πάντα ξεκινούν από το τέλος του Ιανουαρίου, για να σβήσουν πριν τον Απρίλιο, όταν και ξεκινά ο τουρισμός απέναντι.
Φυσικά, κανένας από αυτούς που έσπειραν όλες αυτές τις ανεξακρίβωτες ειδήσεις, δε βγαίνει να ζητήσει συγνώμη για τα δημοσιεύματα, ούτε να ομολογήσει ότι έγιναν λάθος εκτιμήσεις εκ των υστέρων, όταν τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Όμως η ζημιά έχει γίνει, και τις περισσότερες φορές, συμβάλουμε και εμείς εν αγνοία μας, όταν αναπαράγουμε αυτές τις δήθεν πληροφορίες.
Πάλι πρόσφατα ακούσαμε για παραβιάσεις τουρκικών αεροπλάνων, λες και είναι η πρώτη φορά, και μάλιστα βγήκαμε να παραπονεθούμε δημόσια γιατί ο τουρισμός θα μειωθεί από τέτοια γεγονότα.
Σε ποιους τα λέμε για να τα ακούσουν και να συνετίσουν τους Τούρκους; Στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη;
Αν τα λέμε στην Ελλάδα, οι πιλότοι μας κάνουν κατά τον καλλίτερο τρόπο την αποστολή τους σε τέτοια περιστατικά. Αν απευθυνόμαστε στην Ευρώπη, κακό του κεφαλιού μας κάνουμε. Δημιουργούμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε.
Είναι σαν τους λέμε με τέτοιες ειδήσεις, μην έρχεστε στα νησιά, γιατί δεν είναι ασφαλή.
Δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει σύνεση να καταλάβουμε επιτέλους πως πρέπει να λειτουργούμε;
Όλοι ξέρουν να μιλήσουν, απλά πρέπει να σκεπτόμαστε, ειδικά για τον τουρισμό τι λέμε, πως το λέμε, και σε ποιούς το λέμε.
Δεν έχουμε μάθει τόσο καιρό από τα λάθη μας, και εξακολουθούμε να αυτοτραυματιζόμαστε;

14.02.2017. 11:44

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map