η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ


ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ
Μονίμως, τρέχουμε να υιοθετήσουμε οτιδήποτε βγει από οποιονδήποτε, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο που θα προκαλέσουμε στο τόπο και στη κοινωνία μας.
Έτσι, και χθες πάλι, «αποκλειστικότητες» και αόριστες ειδήσεις, πασπαλισμένες με κινδυνολογία και ανάλογες υφέρπουσες φήμες εμφανίστηκαν, αναφέροντας ότι η Σύμη έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης Ελλάδας Τουρκίας, εξ αιτίας κάποιων Τούρκων που υποτίθεται ότι ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, και έρχονταν στο νησί με φουσκωτά.
Και πρόσφυγες να ήταν, κάποιοι επέλεξαν να τους βαφτίσουν στρατιωτικούς του πραξικοπήματος, και να τους βάλουν να φτάνουν στη Σύμη και να ανεβαίνουν στα βουνά και να τους κυνηγούν και οι Έλληνες και οι Τούρκοι.
Εδώ η λογική πάει περίπατο για χάριν του εντυπωσιασμού.
Αλλά όσα επιχειρήματα και να παραθέσεις, ορισμένοι θα τα προσπεράσουν γιατί έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.
Το κακό είναι ότι, μερικοί δικοί μας, αναπαραγάγουν τις φήμες σαν ειδήσεις, και ασυναίσθητα προξενούν κακό, διασπείροντας ψεύτικα νέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, την απασχόληση, και τη σχετική ηρεμία που πρέπει να υπάρχει, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν το λάθος τους, τόσο το καλλίτερο για όλους.
Δεν πάει που δεν καλά η Τουριστική σαιζόν, να μη την φτάσουμε στα Τάρταρα, για να ικανοποιήσουμε κάποιες πρόσκαιρες φιλοδοξίες και προβολές, και μερικά λάϊκ παραπάνω.
Και αλήθεια να συνέβαινε κάτι τέτοιο, (που δε συμβαίνει) δε θα έπρεπε να του δώσουμε τόση έκταση για τους λόγους που αναφέραμε. Έλεος πια.

20.07.2016. 15:53

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map