η ΦΩΝΗ της ΣΥΜΗΣ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ
Έχουμε ακούσει άπειρες φορές, για την αναμόρφωση της πλατείας του Κάμπου στο Γιαλό, και από τότε έχει περάσει τουλάχιστον μια 25αετία, και εξακολουθεί να βρίσκεται όπως ακριβώς ήταν.
Είναι γεγονός, πως σε όλους αρέσουν τα μεγάλα έργα, ιδίως όταν παίρνουν σάρκα και οστά, γιατί αναβαθμίζουν το χώρο την περιοχή και το νησί, αλλά όταν οι εξαγγελίες γίνονται κάθε τόσο και λιγάκι και σε προεκλογικές περιόδους, στο τέλος καταντάει όχι ξαναζεσταμένο ψωμί, αλλά παξιμάδι που δε «σφογγώνει» (δε τραβά το νερό).
Πέραν αυτού νομίζουμε, ότι θα μπορούσαμε να επέμβουμε και να κάνουμε κάποια πιο πρακτικά πράγματα, με χρήματα τα οποία τα ξοδέψαμε για τον ίδιο λόγο. Για να γίνω πιο σαφής.
Το κάτω μέρος της πλατείας, η οποία είναι πλακοστρωμένη με πέτρες Συμιακές ακατέργαστες όπως βγήκαν από το νταμάρι, θα μπορούσε να πλακοστρωθεί, με χρήματα που δώσαμε για πλακοστρώσεις για άλλες περιοχές, που δεν ήταν τόσο απαραίτητο να γίνουν.
Γιατί δε νοείται να γίνονται εκεί εκδηλώσεις, και στις πλάκες να μπρομυττού (να σκοντάφτουν) πολλοί, γιατί οι πλάκες έχουν το κακό τους το χάλι, και οι καρέκλες οι πλαστικές που τοποθετούνται για τους θεατές, πρέπει να βρεις το κατάλληλο μέρος που στέκονται για να την σταθεροποιήσεις.
Μετά είναι και τα δέντρα. Οι μουριές. Που τις βάλαμε για να μας κρύβουν τη θέα και να μας εμποδίζουν να απολαύσουμε τις εκδηλώσεις, και τα τοπία που ανοίγονται μπροστά μας.
Αν πλακοστρωνόταν η πλατεία, πολλά πράγματα θα άλλαζαν όψη, και κυρίως αν η πλακόστρωση γινόταν σωστά, με διακοσμητικά τετράγωνα ή ορθογώνια πλαίσια, κάτι που θα της έδινε ξεχωριστό τόνο και χρώμα.
Κι όπως είπαμε. Τα χρήματα που δώσαμε για πλακοστρώσεις που δεν ήταν απαραίτητες και αναγκαίες, ήταν αρκετά για να αναμορφώσουμε την πλατεία, που είναι στο πιο κεντρικό μέρος της πόλης, και θέλουμε να τη χρησιμοποιούμε μαζεύοντας εκεί όχι μόνο τους Συμιακούς, αλλά και όσους έρχονται σαν καλλιτέχνες ή σαν επισκέπτες να παραστούν στις εκδηλώσεις.

28.07.2016. 13:16

Symi Photos Patitiria Books about Symi Symi Map